Basistraining IED-Awareness

In de basistraining ‘IED-awareness’ leert u hoe u om dient te gaan bij het aantreffen van een vermoedelijke IED (geïmproviseerd explosief). Na het afsluiten van deze basistraining, weet u wat een explosie is, wat een IED is, hoe groot een afzetting moet zijn en hoe u dit op een juiste manier kan melden aan de verantwoordelijke instanties. IEDeze training is geschikt voor personen vanaf 18 jaar die vanuit hun professie, denk aan; beveiligers, Handhavers (BOA’s), brandweermannen en-vrouwen, politiepersoneel, te maken kunnen krijgen met incidenten waar (geïmproviseerde) explosieven bij betrokken zijn.

Achtergrond

Door de snelle veranderingen in de wereld is ook in Nederland de veiligheid niet meer vanzelfsprekend. Door globalisering en het wegvallen van de grenzen is de kans op een aanslag met geïmproviseerde explosieven toegenomen.

Mensenmassa’s, individuele personen (VIP), infrastructuur en high-value objecten (Botlek, drinkwaterbronnen, diverse evenementen, treinstations, vliegvelden, zeehavens, etc.) zijn targets die over het algemeen in beeld zijn bij vermeende terroristen, criminelen en activisten. Door een aanslag te plegen op deze zogenoemde targets zorgen zij ervoor dat een groot gedeelte van de Nederlandse samenleving wordt ontwricht.

Waar er vanuit de overheid steeds meer op een participerende samenleving wordt aangedrongen, is het van belang dat particuliere organisaties, die steeds meer zorgdragen voor onze veiligheid over de juiste kennis beschikken zodat zij in situaties met (geïmproviseerde) explosieven hier op een juiste manier kunnen handelen.

Docenten basiscursus basistraining IED-awareness bij ISEG (IPSU en OMNIRISK)

De training IED-awareness wordt verzorgd door oud medewerkers afkomstig van de Explosieven Opruimingsdienst van het Ministerie van Defensie.

De basistraining IED-awareness die op locatie Landgoed Beukbergen wordt gegeven met inachtneming van de richtlijnen die zijn gesteld door het RIVM m.b.t. COVID-19!

Inhoud van de training

Tijdens de training wordt onder meer het volgende behandeld:

  • IED-incidenten wereldwijd
  • Explosies
  • IED’s
  • Uitwerkingen IED’s
  • Componenten IED’s
  • Werkingsprincipe IED’s
  • Procedure aantreffen verdacht object
  • Ontruimingsafstanden
  • Beoefenen aantreffen verdacht object

Duur van de training

De basistraining ‘IED-awareness’ duurt 8 uur

Certificaat

Na het volgen van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname van ISEG.

Prijs exclusief BTW en inclusief koffie, thee en lunch

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever

Locatie

Incompany op uw locatie of op locatie bij ISEG:

Landgoed Beukbergen

Amersfoortseweg 59

3712 BB Huis Ter Heide

Aanvullende informatie Landgoed Beukbergen

https://beukbergen.nl/

Cursusdata

Volgt z.s.m.

Wilt u zich aanmelden voor deze training of heeft u interesse in een InCompany cursus of training? Stuur ons dan een bericht.