• darkblurbg

Klassikaal, praktijkgerichte en op maat gemaakte trainingen en cursussen

Klassikale, praktijkgerichte training is en blijft een belangrijke en effectieve leervorm om kennis, inzicht en vaardigheden aan te leren. IPSU beschikt over een ervaren trainersteam bestaande uit specialisten uit de praktijk die onder andere afkomstig zijn van de Nationale Politie, het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Justitie. Al onze trainingen zijn interactief, praktijkgericht en afgestemd op de doelgroep.

Cursussen op maat met oog voor inhoud en kwaliteit

Wij ont­wik­­ke­len en organiseren cur­sus­­sen op het gebied van beveiliging, veiligheid en medisch handelen met grote aan­­dacht voor de juiste inhoud, toe­­ge­­paste didac­­tiek en multi­­medi­aal les­mate­riaal.

Training locatie IPSU en ISEG Training Center B.V.

Wij maken voor onze trainingen en cursussen gebruik van conferentieoord Beukbergen, waar tevens ons kantoor is gevestigd. Conferentieoord Beukbergen ligt in Huis ter Heide (gemeente Zeist) en is van oorsprong een conferentieoord voor uitsluitend Politie, Justitie, Defensie en Brandweer. Deze locatie is onder andere voorzien van professionele trainingsaccommodatie, restaurant en een logiesgebouw. Parkeren en het gebruik van WIFI zijn gratis. Voor meer informatie over conferentieoord Beukbergen, zie onderstaande link:

https://beukbergen.nl/

Hieronder vindt u een overzicht van onze (incompany) trainingen en cursussen:

 

Basiscursus 'Stop de bloeding - red een leven'

Basiscursus 'Stop de bloeding - red een leven'

In de basiscursus ‘Stop de bloeding’ leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Na het positief afsluiten van deze cursus, kunt u volgens de richtlijn ‘Stop de bloeding – red een leven’ een ernstige bloeding stelpen. Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, (niet-tactisch) politiepersoneel en brandweermannen of -vrouwen.

Incompany training weerbaarheid en de-escalatie

Incompany training weerbaarheid en de-escalatie

Het niet kunnen omgaan met geweld op het werk of agressie op de werkplek kan tot problemen leiden voor het personeel en u heeft de wettelijke plicht om uw personeel hiertegen te beschermen. Het niet krijgen wat ze willen of gewoon moeten wachten zijn slechts twee redenen waarom mensen veranderen van kalmte naar agressief. Omgaan met geweld en agressie op de werkvloer wordt een stuk makkelijker als je weet wat je moet doen. Onze training weerbaarheid en de-escalatie biedt u en uw medewerkers de juiste kennis en vaardigheden om met deze situaties om te gaan.

Cursus Red Teaming

Cursus Red Teaming

Criminele organisaties, die hun beroep serieus nemen en gemotiveerd zijn om met een volledig geëngageerde mentaliteit voor hun doelen te gaan, zijn op zoek naar de achilleshiel van uw organisatie en dringen daarom diep door in het DNA van uw organisatie. Ze zoeken naar mogelijkheden, of creëren die, om hun doelen te bereiken, door uit te zoeken hoe ze de veiligheid in uw organisatie kunnen verstoren. In welke vorm dan ook, of het nu organisatorisch, bouwkundig, elektronisch of anderszins is. Met Red Teaming doen we in feite hetzelfde. Door te denken als de vijand, kunnen we de bedreigingen en risicovolle processen en zwakheden in uw bestaande (beveiligings)organisatie blootleggen.

Crisismanagement Training

Crisismanagement Training

De training crisismanagement is specifiek gericht op het opleiden en trainen van een crisismanagement team (verder CMT) binnen uw organisatie in de sector waar u werkzaam bent. Hierbij worden de variabelen zoals bijvoorbeeld een semi-publieke functie, veel bezoekers c.q. gasten aanwezig in uw organisatie, zogenaamde derde bedrijven die in uw pand werken en waarvan u de achtergrond van de medewerkers niet kent en alle andere relevante factoren die voor uw bedrijf of uw organisatie van specifiek belang zijn, meegenomen. Een CMT moet in een crisissituatie vaak onder grote druk besluiten nemen en afhankelijk van de sector waar uw organisatie toe behoort kan een CMT dus heel verschillend zijn samengesteld. Voor de petrochemie is dat bijvoorbeeld heel anders dan voor het gevangeniswezen, ziekenhuizen, onderwijs, culturele instellingen, etc. En zelfs binnen uw eigen sector kunnen dreigingen en aanpak daarvan tijdens crises onderling verschillen. Ook is het belangrijk om te weten een BHV-organisatie op zich los staat van een CMT en vooral operationeel is en dus uitvoerend gericht. Een BHV-organisatie is vaak al aan het werk voor het CMT is opgeroepen. Denk hierbij aan een ontruiming door brand of wateroverlast. Het opleiden van een goed strategisch en operationeel CMT is dus maatwerk en gericht op 3 fases, namelijk een bestaande situatie, een transitie en een nieuwe situatie.

Basistraining IED-Awareness

Basistraining IED-Awareness

In de basistraining ‘IED-awareness’ leert u hoe u om dient te gaan bij het aantreffen van een vermoedelijke IED (geïmproviseerd explosief). Na het afsluiten van deze basistraining, weet u wat een explosie is, wat een IED is, hoe groot een afzetting moet zijn en hoe u dit op een juiste manier kan melden aan de verantwoordelijke instanties. IEDeze training is geschikt voor personen vanaf 18 jaar die vanuit hun professie, denk aan; beveiligers, Handhavers (BOA’s), brandweermannen en-vrouwen, politiepersoneel, te maken kunnen krijgen met incidenten waar (geïmproviseerde) explosieven bij betrokken zijn.