IPSU partner van het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit

Gepubliceerd op: 30-09-2019

IPSU B.V. was onlangs als partner van het Studiecentrum Bedrijf en Overheid aanwezig tijdens het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit die dit keer plaatsvond in de LocHal in Tilburg. Voor het tweede jaar op rij waren wij tijdens het congres verantwoordelijk voor de zichtbare als de niet zichtbare beveiligingsmaatregelen.

4e editie congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit

Op 18 september 2019 vond de 4e editie van het uitverkochte congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit in Tilburg plaats. De noodzaak om samen te komen werd onderstreept door de moord waarvan het nieuws tijdens het begin van het congres binnenkwam. Op deze dag stonden we allen stil bij de moord op strafpleiter Derk Wiersum; een nieuw dieptepunt op het gebied van georganiseerde criminaliteit in Nederland.

Opening congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit

Ruim 250 deskundigen, beleidsmakers en andere professionals zijn samengekomen om deel te nemen aan het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit. Theo Weterings, burgermeester van Tilburg, heet het gezelschap welkom in de zogenoemde ‘huiskamer van Tilburg’. Deze benadrukt het feit dat het vooral een dag moet zijn waar kennis gedeeld wordt, samenwerking centraal staat en verbindingen gelegd moeten worden tussen alle partijen. In zijn openingswoord benadrukte hij dat het belangrijk is om de voedingsbodem voor criminaliteit al vroegtijdig weg te nemen. Een cruciale factor hierbij is de aanwezigheid van de overheid in wijken waar sociale subculturen dominant zijn en jongeren gemakkelijker het criminele pad bewandelen. In navolging van project RotterdamZuid wordt er bijvoorbeeld gekeken naar gedifferentieerde bevolkingssamenstelling in de welbekende Vogeltjesbuurt. Dit met als doel de leefbaarheid te vergroten en de neiging naar criminaliteit te minimaliseren. 

Download hier het congresverslag

https://blog.sbo.nl/wp-content/uploads/sites/2/2019/09/Congresverslag_Ondermijning_September2019.pdf