• darkblurbg

IPSU B.V. ondersteund het Ministerie van Defensie tijdens COVID-19

Gepubliceerd op: 27-10-2020

IPSU B.V. heeft tijdens de coronacrisis het Ministerie van Defensie zo'n twee maanden (24/7) lang mogen ondersteunen met de opvang van militairen afkomstig uit uiteenlopende uitzendgebieden of van militairen die terugkwamen van verschillende (internationale) oefeningen.

Quarantaine

In verband met mogelijke COVID-19 besmetting moesten deze militairen ergens op een niet nader te benoemen locatie in Nederland in quarantaine. ISEG heeft op de desbetreffende locatie professionele ondersteuning kunnen bieden door het dagelijks geven van veiligheidsadvies door onze crisismanagers en dankzij de fysieke inzet van de vakbekwame beveiligingsmedewerkers van IPSU.

Calamiteiten en veiligheid

De beveiligers van IPSU werden op de opvanglocatie 24/7 gekoppeld aan een peloton van de Stafstafcompagnie 11 Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen en militairen van de Geneeskundige Dienst afkomstig van het gezondheidscentrum in Amersfoort. Tijdens deze samenwerking waren de beveiligingsmedewerkers van IPSU onder andere verantwoordelijk voor het voorkomen van mogelijke calamiteiten en voor de algemene veiligheid op de locatie waar de opvang werd georganiseerd. De crisismanagers van ISEG voerde dagelijks overleg op locatie en gaf indien nodig advies op het gebied van algemene veiligheid, dit ter bevordering van de dagelijkse gang van zaken en van de algemene veiligheid van het (Defensie) personeel op de desbetreffende locatie.

Communicatie en samenwerking

De beveiligingsmedewerkers van IPSU waren speciaal voor dit project geselecteerd en hadden zelf minimaal een achtergrond bij het Ministerie van Defensie. Hierdoor konden we de onderlinge samenwerking en communicatie met de medewerkers van het Ministerie van Defensie nog soepeler laten verlopen. Ze spreken immers dezelfde taal en wij van IPSU maken onze dienstverlening altijd op maat, aangepast aan de omstandigheden.

Complimenten 

Naar aanleiding van de werkzaamheden en samenwerking heeft IPSU onderstaande complimenten mogen ontvangen vanuit het Ministerie van Defensie:

Regionaal commandant Facilitair Bedrijf Defensie

Samenwerken, praktisch, duidelijk, meedenkend, serieus, creatief in oplossingen, professioneel en vakkundig. Zomaar een paar kreten die slaan op (de medewerkers, crisismanagers en security consultants van) IPSU en ISEG.

Vooral bij een crisissituatie met allerlei onvoorziene omstandigheden een geruststellende gedachte, de mensen ter plekke zijn in veilige handen, er wordt over ze gewaakt.

Een groot woord van dank voor jullie inzet in deze bijzondere tijd!

Adjudant-onderofficier (Aoo) Stafstafcompagnie 11 Luchtmobiele Brigade

Mijn eenheid heeft tijdens de coronacrisis samen mogen werken met de mannen van IPSU en ISEG. Wat direct opvalt is de manier waarop deze mensen werken. Professioneel, betrokken, en ze stralen verantwoordelijkheidsbesef uit. Dit schept direct vertrouwen. Dat ze allemaal een militaire achtergrond hebben helpt enorm met betrekking tot de communicatie. We spreken dezelfde taal. Verder is mij opgevallen dat deze mannen dienst na dienst steeds gemotiveerd en gefocust blijven.