IPSU begeleid voor het derde jaar op rij studenten in het buitenland

Gepubliceerd op: 17-11-2019

IPSU heeft dit jaar voor het derde jaar op rij de begeleiding verzorgt van groepen studenten tijdens hun studiereizen. Ook dit jaar bezoeken de studenten van een Hogeschool uit Nederland meerdere Europese landen en steden. Dit jaar werden onder andere Praag, Riga en Tallinn.

Stress en frustratie

Studiereizen en excursies kunnen voor docenten behoorlijk intensief en stressvol zijn. De meeste incidenten en calamiteiten met studenten vinden voornamelijk plaats tijdens de nachtelijke uren en dit kan bij de verantwoordelijke docenten weer resulteren in onnodig slaapgebrek, frustratie en irritatie.

Overlast

Sommige studenten kunnen voor veel overlast zorgen, dit zelfs met mogelijke schade aan de hotelkamers tot gevolg. Schade waar de school vaak financieel voor verantwoordelijk wordt gehouden door het management van het hotel. Een ander gevolg van de overlast in het hotel zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat het hotel de school in de toekomst niet meer wil ontvangen.

Professionele ondersteuning

De ervaren begeleiders van IPSU bieden hierin uitkomst. Onze begeleiders houden algemeen toezicht in- en om het hotel en zijn tijdens de nachtelijke uren ook het eerste aanspreekpunt voor de studenten. De begeleiders fungeren uiteraard niet als politieagent, maar treden indien nodig wel de-escalerend op met als doel het bewaren van de algemene rust. Pas als het de-escalerende optreden niet afdoende blijkt te zijn, zal er contact worden gezocht met de verantwoordelijke docenten. 

Orde en rust

Dankzij de inzet van onze begeleiders wordt de nachtelijke rust van de docenten niet onnodig verstoord, wat ook weer positieve invloed heeft op het vervolg van de studiereis. Ervaringen uit het verleden laten tevens zien dat alleen al de aanwezigheid van goede begeleiders automatisch zorgt voor meer orde en rust tijdens de reis en in het hotel.

Advies

De begeleiders voorzien studenten en docenten ook van advies op het gebied van (reis)veiligheid. Het is belangrijk dat ze weten wat de mogelijke dreigingen en risico's kunnen zijn van het te bezoeken land en stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 'scams', zakkenrollers, 'snatch and grab', terrorisme, drogering, etc. Elk land heeft te maken met zijn eigen plaats en tijd gebonden dreigingen en het is daarom goed om vooraf te weten waar je eventueel mee te maken zou kunnen krijgen.

Taken en voordelen

Mogelijke taken en verantwoordelijkheden van de begeleiders:

  • Het vooraf opstellen van risico- en dreigingsanalyses voor het te bezoeken land en stad;
  • Toezien op de algemene orde & veiligheid tijdens het verblijf in het hotel;
  • Het geven van advies op het gebied van health & (travel)safety aan zowel de docenten als studenten;
  • Fungeren als eerste aanspreekpunt tijdens de nachtelijke uren;
  • Het voorkomen van schade en overlast in, om- en aan de hotels.

Aantal voordelen van de inzet van onze begeleiders:

  • Docenten krijgen hun broodnodige nachtrust;
  • De docenten, studenten en het hotelmanagement hebben tijdens de nachtelijke uren standaard een vast aanspreekpunt;
  • Het voorkomt de mogelijkheid van schade inclusief bijkomende schadevergoedingen aan- en door het hotel;
  • Bij een volgende excursie of studiereis kan er weer bij hetzelfde hotel worden geboekt.

Neem voor meer informatie, mogelijkheden of referenties m.b.t. reisbegeleiding contact op met Benno Broeke via +31 (0)6 - 52660162 of benno@ipsu.eu.